Αστική χρέωση: 801 300 38 33

Top 10 πλεονεκτήματα των λαμπτήρων LED

Posted By on 20 Απριλίου 2015

1. Η μεγάλη διάρκεια ζωής ξεχωρίζει ως το υπ “αριθμόν ένα όφελος από φώτα LED. Λαμπτήρες LED και οι δίοδοι έχουν μια εξαιρετικους χρόνους λειτουργίας.

2. Ενεργειακή Αποδοτικότητα, με εκτιμώμενη ενεργειακή απόδοση του 80% -90% σε σύγκριση με τους παραδοσιακους και συμβατικούς λαμπτήρες. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 80% της ηλεκτρικής ενέργειας μετατρέπεται σε φως, ενώ περιπου 20% χάνεται και μετατρέπεται σε άλλες μορφές ενέργειας όπως θερμότητας. Οι παραδοσιακές λάμπες πυρακτώσεως λειτουργουν με 20% μόνο της ενεργειακής απόδοσης, ένα 80% της ηλεκτρικής ενέργειας χάνεται ως θερμότητα.

3. Φιλική προς το περιβάλλον. Τα LED φώτα είναι απαλλαγμένα από τοξικές χημικές ουσίες. Οι περισσότεροι συμβατικες λαμπτήρες φθορισμού φωτισμός περιέχουν μια πληθώρα υλικών, όπως π.χ. υδράργυρος που είναι επικίνδυνες για το περιβάλλον.

4. Ανθεκτική Ποιότητα. Τα LED είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και εχουν κατασκευαστεί με ανθεκτικό υλικο.

5. Μηδενικές εκπομπές UV. Ο LED φωτισμός παράγει λίγο υπέρυθρο φως εως και κοντά σε μηδενικές εκπομπές UV.
Εξαιτίας αυτού, ο φωτισμός LED είναι ιδιαίτερα κατάλληλος όχι μόνο για τα εμπορεύματα και τα υλικά που είναι ευαίσθητα στη θερμότητα αλλά και για το φωτισμό της υπεριώδους ευαίσθητα αντικείμενα ή υλικά, όπως σε μουσεία, πινακοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους κ.λπ.

6. Σχεδίαση Ευελιξία. Τα LED μπορούν να συνδυαστούν σε οποιοδήποτε σχήμα για την παραγωγή υψηλής απόδοσης φωτισμού.

7. Λειτουργουν σε εξαιρετικά χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες. Τα LED είναι ιδανικά για τη λειτουργία με κρύο και χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίας. Σε λαμπτήρες φθορισμού, χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του και να παρουσιάσει μια πρόκληση, αλλά φωτισμό LED λειτουργεί εξίσου καλά σε κρύο ρυθμίσεις, όπως για υπαίθρια ρυθμίσεις του χειμώνα, τα δωμάτια κατάψυξης κ.λ.π.

8. Διάχυση φωτος. Τα LED έχουν σχεδιαστεί για να εστιάσουν το φως που μπορεί να κατευθυνθεί προς μια συγκεκριμένη θέση, χωρίς την χρήση ενός εξωτερικού ανακλαστήρα, επιτυγχάνοντας υψηλότερη απόδοση εφαρμογή από το συμβατικό φωτισμό. Καλά σχεδιασμένα συστήματα φωτισμού LED είναι σε θέση να παραδώσουν το φως πιο αποτελεσματικά στην επιθυμητή θέση.

9. Άμεσος Φωτισμός & συχνή εναλλαγή. Τα LED φώτα φωτίζουν αμέσως και όταν τεθουν σε λειτουργία, η οποία έχει μεγάλα πλεονεκτήματα για τα έργα υποδομής, όπως π.χ. κατά την οδήγηση και τα φώτα σηματοδότησης.
Επίσης, τα φώτα LED μπορεί να απενεργοποιηθεί και συχνά και χωρίς να επηρεάζει τη διάρκεια ζωής ή εκπομπή φωτός του LED του. Σε αντίθεση, τα παραδοσιακά φωτισμός μπορεί να διαρκέσει αρκετά δευτερόλεπτα για να φθάσει σε πλήρη φωτεινότητα, και συχνή ενεργοποίηση / απενεργοποίηση μειώνει δραστικά το προσδόκιμο της λειτουργικής ζωής.

10. Χαμηλή τάση. Μια παροχή ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής τάσης είναι επαρκής για φωτισμό LED. Αυτό το καθιστά εύκολο στη χρήση LED φωτισμό και σε εξωτερικό περιβάλλον, συνδέοντας μια εξωτερική πηγή ηλιακής ενέργειας και είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν πρόκειται για τη χρήση τεχνολογίας LED σε απομακρυσμένες ή αγροτικές περιοχές

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: 2310 688 118
Email: info@ledcosmos.gr