Αστική χρέωση: 801 300 38 33

Λάμπες Led Vs Λάμπες Οικονομίας

Posted By on 27 Μαρτίου 2015

Αρκετοί γνωρίζουμε ήδη ότι οι λάμπες Led είναι ασύγκριτα καλύτερες από τις αντίστοιχες λάμπες πυρακτώσεως.

Ξέρουμε όμως πόσο πραγματικά καλύτερες είναι και από το «αντίπαλο δέος», τις λάμπες οικονομίας-φθορισμού;

Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε μια συγκριτική καταμέτρηση της αδιαμφισβήτητης υπεροχής των Led:

1. Μακροχρόνιο Κόστος 

Είναι αληθές ότι οι Led Λαμπτήρες έχουν μεγαλύτερο αρχικό κόστος αγοράς από τις λάμπες οικονομίας.
Όταν όμως οι τελευταίες έχουν διάρκεια ζωής 10.000 ώρες ενώ οι Led αγγίζουν τις 60.000 ώρες (σχεδόν 6 φορές μεγαλύτερη διάρκεια ζωής) όλοι καταλαβαίνουμε πόση πραγματική εξοικονόμηση κάνουμε στη τσέπη μας μόνο και μόνο από λιγότερες αντικαταστάσεις που θα χρειαστεί να κάνουμε.

2. Συντήρηση 

Ως λογική συνέπεια των παραπάνω έχουμε το γεγονός ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε λάμπες σε μεγάλα κτίρια και ιδιαίτερα αυτά που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς σκοπούς, οι Led υπερτερούν γιατί εξοικονομούν και χρόνο και χρήμα.

3. Θόρυβος 

Όλοι έχουμε πέσει θύματα αυτής της πολύ ενοχλητικής εμπειρίας του να ακούμε ένα παρατεταμένο «μπαζζζζ» προερχόμενο από τις λάμπες φθορισμού. Μερικές φορές παράγουν και άλλους περίεργους θορύβους, που το μόνο που κάνουν είναι να μας αποσυντονίζουν τελείως, ειδικά στον χώρο εργασίας. Με τα Led δεν θα συναντήσουμε ποτέ τέτοιο πρόβλημα, είναι πιο αθόρυβα και από πάτημα γάτας.

4. Χρώμα 

Σας έχει τύχει να ξυπνάτε μέσα στα άγρια μεσάνυχτα για να πιείτε νερό στην κουζίνα και να έρχεστε αντιμέτωποι με ένα εκτυφλωτικό έντονο λευκό φως από λάμπα φθορισμού;

Ξέρουμε, θέλατε να ξεριζώσετε τα μάτια σας! Ευτυχώς οι Led Λάμπες έχουν πολλές περισσότερες χρωματικές επιλογές για κάθε χρήση και ανάγκη. Την χρωματική ευελιξία και την ποικιλία των LED δε θα τη βρείτε στις λάμπες οικονομίας.

5. Περιβάλλον και Οικολογία

Θα το έχετε ακούσει ότι οι λάμπες φθορισμού περιέχουν ποσότητες υδραργύρου. Ο υδράργυρος ακόμα και σε μικροποσότητες είναι επιβλαβής και για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον. Δεν θέλετε να εισπνεύστε υδράργυρο και δεν θέλετε να έχετε μικρό παιδί που έρχεται σε επαφή με λάμπα οικονομίας που έχει σπάσει. Προτιμήστε την απόλυτη ασφάλεια του Led. Είναι ότι πιο φιλικά κατασκευασμένο προς το περιβάλλον έχει υπάρξει ποτέ. Και είναι και πλήρως ανακυκλώσιμο.

6. Άμεσο Φως

Οι λάμπες οικονομίας ανάβουν με το πάσο τους. Θα τρεμοπαίξουν λίγο, μετά θα ανάψουν και για να φτάσουν στο βέλτιστο επίπεδο φωτισμού θα πρέπει να περάσουν κάποια λεπτά. Αντίθετα οι λάμπες Led παράγουν άμεσο και βέλτιστο φωτιστικό αποτέλεσμα με τον ίδιο τρόπο που ο Λούκυ Λουκ πυροβολούσε πιο γρήγορα από τη σκιά του.

7. Κατανάλωση Ενέργειας

Όταν αποκαλούσανε τις λάμπες φθορισμού και ως λάμπες οικονομίας προφανώς είχανε ως δεδομένο την σύγκριση με τις λάμπες πυρακτώσεως. Τώρα που οι λάμπες Led είναι, με χαοτική διαφορά, οι οικονομικότερες λάμπες σε κατανάλωση ενέργειας ,μάλλον θα πρέπει να βρεθεί κάποια άλλη ονομασία για τις CFL, γιατί πραγματικά δεν υπάρχει σύγκριση!

8. Ανθεκτικότητα

Οι λάμπες Led δεν είναι φτιαγμένες από γυαλί και είναι κούφιες από μέσα. Δεν είναι καθόλου ευαίσθητες σε κραδασμούς και χτυπήματα και δεν καίγονται καθόλου εύκολα λόγω καταπόνησης.

9. Θερμότητα

Οι λάμπες οικονομίας παράγουν αρκετά μεγαλύτερη θερμότητα από τους λαμπτήρες Led. Οι Led είναι χλιαροί στο άγγιγμα και έτσι μειώνεται κατά πολύ ο κίνδυνος φωτιάς ή εγκαύματος λόγω επαφής με αντικείμενα ή το δέρμα μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: 2310 688 118
Email: info@ledcosmos.gr