Αστική χρέωση: 801 300 38 33

Φωτισμός LED κάτω από ντουλάπια

Posted By on 21 Μαρτίου 2015

Αν υπάρχει ένα μέρος του σπιτιού που η ποικιλία πηγών φωτισμού είναι η πιο συχνή και πιο απαραίτητη, αυτό είναι η κουζίνα σας.

Σκεφτείτε το λίγο: κεντρικός φωτισμός περιβάλλοντος χώρου, συμπληρωματικός φωτισμός επιφανειών εργασίας, ασφαλής-άθραυστος φωτισμός που να αντέχει σε διάφορες θερμοκρασίες, κρυφός φωτισμός που να δίνει έμφαση σε γωνίες και μεγάλες επιφάνειες.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την πολυπλοκότητα του φωτισμού της κουζίνας.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τον πιο ιδιαίτερο και δημοφιλή φωτισμό επιφανειών εργασίας στην κουζίνα που δεν είναι άλλος από τον φωτισμό κάτω από ντουλάπια.

Θέλετε να υπάρχει επαρκής φωτισμός πάνω από το νεροχύτη και πάνω από τον πάγκο που πρόκειται να μαγειρέψετε, πιθανώς και σε κάποια συμπληρωματικά σημεία του απορροφητήρα.

Συνήθως σε αυτά τα σημεία υπάρχουν σκιές που δημιουργούν οι επιφάνειες βάσης από τα ντουλάπια σας και όσο καλό κεντρικό φωτιστικό και αν διαθέτετε, αυτό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες σας να βλέπετε τα πάντα.

Αν και αναφερόμαστε στην κουζίνα, ας μην ξεχνάμε ότι η προσέγγιση του φωτισμού κάτω από ντουλάπια είναι ίδια με τις ανάγκες γραφείων, βιβλιοθήκης και οποιοδήποτε επίπλου διαθέτει ράφια ή επιφάνειες που δυσκολεύουν στο να βλέπουμε από κάτω τους ώστε να εκτελέσουμε μια εργασία.

Ο φωτισμός LED κάτω από ντουλάπια, γενικότερα υπόκειται σε δύο βασικές κατηγορίες:

1.στα επιμήκη φώτα τύπου ταινίας LED ή λάμπες φθορίου LED, που εκτείνονται σε ολόκληρη την επιφάνεια του ντουλαπιού μας, προσφέροντας γενικό αλλά επαρκές φωτισμό

2. στα χωνευτά φωτιστικά LED, δηλαδή στρογγυλού τύπου φώτα που παράγουν συμπυκνωμένες δέσμες φωτός κάτω από τα ντουλάπια σας για να φωτίζουν έντονα στα σημεία που θέλετε ακριβώς.

Δεν υπάρχει κάποιο φωτιστικό σύστημα που να είναι καλύτερο από τα υπόλοιπα. Η επιλογή έγκειται καθαρά στο γούστο σας, στον χώρο που προσφέρουν τα ντουλάπια σας και στο ποια μορφή εγκατάστασης εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες σας.
Ακόμα και αν αυτό που επιθυμείτε είναι ομοιόμορφος φωτισμός επιφανειών, κάτι που με πρώτη σκέψη εξυπηρετείται καλύτερα με την χρήση ορθογώνιων φωτιστικών LED κάτω από τα ντουλάπια σας, τοποθετώντας 2 ή 3 χωνευτά φωτιστικά λύνεται αμέσως το πρόβλημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Τηλέφωνο: 2310 688 118
Email: info@ledcosmos.gr